Hakkımda

Fotoğrafım
Her yeni damak tadı ayrı bir mutluluk verir bana :) Yemek yapmayı farklı şeyler denemeyi ve bunları sevdiklerimle paylaşmayı çok seviyorum___ Pişirmek bahane, sevdiklerinle onları yemek şahane____♥__

3 Mart 2012 Cumartesi

Gılıko

Gılıko



Malzemeler


*  2 su bardağı ince bulgur
*  Sıcak su
*  Yarım çay bardağı un
* Tuz

Üzerine

* Yoğurt
* Salça
* Sıvıyağ

Yapılışı

Bulgur bir kabın içine konur ve üzerine sıcak su ilave edilip kısır yapımında olduğu gibi üzeri kapatılır ve şişmesi sağlanır, daha sonra un ve tuz ilave edilip resimde görüldüğü şekilde elimizle tek tek yuvarlanır. ele yapışmasını önlemek ve daha iyi yuvarlamak için bir kabın içine biraz su koyup arada parmaklarımızı o suya batırıp elimizi ıslatalım.... yuvarlama işi bittikten sonra makarna haşlar gibi haşlanır. yalnız. kaynayan suya atıldıktan sonra hafifçe karıştırılır parçalanmasın. daha sonra yoğurt ve salçalı yağla servis edilir..
Afiyet olsun.......




2 yorum:

  1. hic duymadim ilginc :-))

    afiyet olsun canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) denemeni tavsiye ederim__

      Sil