Hakkımda

Fotoğrafım
Her yeni damak tadı ayrı bir mutluluk verir bana :) Yemek yapmayı farklı şeyler denemeyi ve bunları sevdiklerimle paylaşmayı çok seviyorum___ Pişirmek bahane, sevdiklerinle onları yemek şahane____♥__

3 Mart 2012 Cumartesi

Çikolatalı Baklava

Çikolatalı Baklava


Malzemeler

* 1 paket hazır baklava hamuru (benim tercihim hastel marka olan)
* 2 paket margarin
* 2 su bardağı fındık içi (ya da ceviz)

 Şerbeti için

* 3 yemek kaşığı kakao
* 6 su bardağı süt
* 3- 3,5 su bardağı şeker
* 1 yemek kaşığı limon suyu

Süslemek için


* Yaldızlı boncuk şekerleme
* Hazır çikolata sosu

Yapılışı;

Margarin eritilir ve devamlı ılık olmasına dikkat edilir.soğursa eğer  ocakta tekrar ısıtalım biraz.... yufkalar teker teker yağlanır üzerine fındıkiçi serpilir ve oklavaya sarılıp  büzülür ve tepsiye sırasıyla dizilir... fotograflar yapımında yardımcı olacaktır, önemli kısımları belirtmem gerekirse;
* margarin eritilip sürülürken yufkaların üzerine ılık olmalı devamlı
* bütün tepsi bittikten sonra üzerine margarin sürülür ve biraz bekletilir margarin donmuş olduğu zaman  her parça 3 e bölünecek şekilde teker  teker dilimlenir ve 190 derece fırında kızartılır.

Şerbeti hazırlanırken sütü bi tencereye alıp üzerine şekeri ve kakaoyu ilave edip  normal şerbet  gibi iyice kaynatırız ve üzerine limon suyumuzu ilave ederiz.

 Baklavamızı ıslatma işlemine geldiğimizde ikisininde ılıkolmasına dikkat etmeliyiz. ıslattıktan sonra üzerini kapatmalı ve bir süre böyle soğumasını beklemeliyiz...  iyice soğuduktan sonra süsleme işlemini yapıp servis edebiliriz.....

Afiyet olsun.......

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder