Hakkımda

Fotoğrafım
Her yeni damak tadı ayrı bir mutluluk verir bana :) Yemek yapmayı farklı şeyler denemeyi ve bunları sevdiklerimle paylaşmayı çok seviyorum___ Pişirmek bahane, sevdiklerinle onları yemek şahane____♥__

3 Mart 2012 Cumartesi

Çaşırlı Patates Kavurması

Çaşırlı Patates Kavurması



Malzemeler

* 5 adet patates
* 10-15 dal salamura çaşır
* Sıvıyağ
* Tuz

Yapılışı

Patatesler tuzlu suda haşlanır, daha sonra ezilir. Bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ koyulup çaşırlar biraz kavrulur ve üzerine ezilen patates eklenir ,iyice kavrulur daha sonra servis yapılır...

Afiyet olsun.........

 Erzurum'a has "Çaşır" hakkında biraz bilgi vermem gerekirse;


ÇAŞIR; Doğada insan eli değmeden yetişen içeriğinde olağanüstü özellikleriyle tanıtılan çaşır, ilkbaharın yağmurlarıyla toprak üstünde kendini gösterir. Hafif kirli beyaz ve pembe küçük çiçekleri bulunan çaşır yağmurla savrulurken fark edilir. Yağmurla uzanır. Mayıs yağmurlarının 10. günü toplayıcılar tarafından kısa eğri bıçaklarla kesilerek toplanır. Kesilen kısımlardan süt gibi bir mai akar bazıları bu süt gibi sıvının dağlardaki koyunların yara olan parmaklarına iyi geldiği söylenir. Çaşır topraktan kesildiğinde açık yeşil sonra biraz koyulaşır. Pişince biraz kokusu olur, ama suyuna yarım dilim limon konursa kokusu kesilir. Koku keskin olup nane, safran karışımıdır. Lifli bir bitkidir. Her şifalı ot gibi kararında kullanılmalıdır. İnsan vücudu için yararı ispatlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder