Hakkımda

Fotoğrafım
Her yeni damak tadı ayrı bir mutluluk verir bana :) Yemek yapmayı farklı şeyler denemeyi ve bunları sevdiklerimle paylaşmayı çok seviyorum___ Pişirmek bahane, sevdiklerinle onları yemek şahane____♥__

29 Ocak 2012 Pazar

Tatar Böreği

Tatar Böreği

Malzemeler (2 porsiyon)

* 3 su bardağı un
* 1yumurta (isteğe bağlı eklenebilir)
* 1 çimdik tuz
* Su

Üzerine;
* Sarımsaklı yoğurt
* Salçalı, domatesli ve soğanlı sos

Yapılışı;

Un elenir, elendikten sonra içine tuz ve ve isteğe bağlı olarak yumurta ilave edilir. Daha sonra  azar azar su ilave edilerek hamurdan 1 adet künt yapılır.  Yarım saat hamur dinlendirilir. Sonra hamur merdane ve oklava yardımı ile 2mm kalınlınğı oluncaya kadar açılıp fotoğraftaki gibi kesilir.. (oklavaya sarılıp kesilir istenirse elde de kesilebilir)  Tencerede kaynayan tuzlu suyun içinde hamur 10 dakika kadar haşlanır ve kevgirden süzülüp sarımsaklı yoğurt ve sos ile lezzetli bir şekilde yenir...






Afiyet olsun....

2 yorum: