Tatar Böreği
Malzemeler (2 porsiyon)
* 3 su bardağı un
* 1yumurta (isteğe bağlı eklenebilir)
* 1 çimdik tuz
* Su
Üzerine;
* Sarımsaklı yoğurt
* Salçalı, domatesli ve soğanlı sos
Yapılışı;
Un elenir, elendikten sonra içine tuz ve ve isteğe bağlı olarak yumurta ilave edilir. Daha sonra azar azar su ilave edilerek hamurdan 1 adet künt yapılır. Yarım saat hamur dinlendirilir. Sonra hamur merdane ve oklava yardımı ile 2mm kalınlınğı oluncaya kadar açılıp fotoğraftaki gibi kesilir.. (oklavaya sarılıp kesilir istenirse elde de kesilebilir) Tencerede kaynayan tuzlu suyun içinde hamur 10 dakika kadar haşlanır ve kevgirden süzülüp sarımsaklı yoğurt ve sos ile lezzetli bir şekilde yenir...
Afiyet olsun....
hamarat hatun ben geldim
YanıtlaSilellerine sağlıkcanım
bana da beklerim.
:)))))
hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :))
Sil