Hakkımda

Fotoğrafım
Her yeni damak tadı ayrı bir mutluluk verir bana :) Yemek yapmayı farklı şeyler denemeyi ve bunları sevdiklerimle paylaşmayı çok seviyorum___ Pişirmek bahane, sevdiklerinle onları yemek şahane____♥__

31 Ocak 2012 Salı

HING (dayanılmaz lezzet)


HINĞ (100 adet için)



Malzemeler

Hamuru için;

* 1 kg un
* 2 yumurta
* 1 tatalı kaşığı tuz
* Su

İçi için;

* 20 yumurta
* 1 litre süt
* 4 adet soğan
* 2 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı pulbiber

Yapılışı;

( Tarifin yapılış kısmında resimlere dikkat edelim.)

Hamurun yapılışı; Hamuru mantı hamuru kıvamında yapıyoruz resimdeki gibi  naylonun içinde yarım saat dinlendiriyoruz..
daha sonra resimlerde göründüğü şekilde kesip yuvarlıyoruz ve sonra kesip naylonun arasına koyuyoruz kurumaması için . bütün hepsi aynı şekilde olduktan sonra tek tek ilk önde  baş parmak yardımıyla hamuru çevirerek deliyoruz içini un ile doldurup merdane ile açıyoruz çok fazla bastırmıyoruz ve kesinlikte yavaş yavaş ve hamuru çevirerek kese boyutuna getiriyoruz  daha sonra içindeki unu silkeleyip örtünün arasına  koyup üzerini kapatıyoruz. hepsini yaptıktan sonra  içini hazırlamaya geçiyoruz.

İç hazırlanışı;Soğanı robotta çekiyoruz tavay alıyoruz yağları ve salçayı da ekliyoruz pişiriyoruz. piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra  bir tencereye alıyoruz içine sütü tuzu yumurtayı ve pulbiberle naneyide ilave edip karıştıyoruz iyice... 

Haşlama; Sonra büyükçe bir tencereye su koyup kaynatıyoruz,kaynayınca tuz ilave ediyoruz ve hamurlarımızın içine hazırmadığımız içten koyup ağzını parmaklarımızla bastırarak kapatıp kaynayan suyun içine yavaşça bırakıyoruz, 10 - 15 tane attıktan sonra pişmesini bekliyoruz. daha sonra üste çıkmış ve  içi katılaşmış olduğunda tepsiye alıp servise sunuyoruz. kesinlikle sıcak yenmesi gerekir.

Baya meşakkatli bir yemek olmakla beraber çooooook lezzetlidir.







































(Annecimle beraber yaptık...)

Afiyet olsun.....

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok değişik bişey vallahi hayal dahi edemedim. Nerenin yemeyidir bu çok merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler...Erzurum Pasinler ovası tarafına ait bir yemek. mutlaka tadılması gereken farklı bir lezzet...

      Sil
  2. Hiç bilmediğim bir tarif nefis olmuş yapımı adım adım fotoğraflaman da büyük kolaylık harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. 11. izleyicin olarak merhaba. Blogunu çok beğendim. bende beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, teşekkürler..
      lezzetler paylaştıkça çoğalsın.
      sevgiler

      Sil
  4. 72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; http://www.porselendemlik.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini 02 Şubat 2012-2 Mart 2012 TARİHLERİ ARASINDA www.guloannemutfakta.blogspot.com YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK. VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ETKİNLİĞİMİZE YEMEK TARİFİ GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM. LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM. SEVGİLER

    YanıtlaSil
  5. Ay bu ne böyleee..Gözlerim fırladı yerinden bu nasıl bir şeydir.Mutlaka bir gün denemeliyim.Çok ilginç.Paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumlarınız için ben teşekkür ederim, sayfama hoşgeldiniz.. denemenizi tavsiye ederim,ilginç olduğu kadar lezzeti de ayrı bir damak tadı verir...

      Sil