Şalgam Dolması
Malzemeler
* 400 gr kıyma
* 3 adet Şalgam
* 1 çay bardağı pirinç
* karabiber, pulbiber, nane,tuz
* 2 yemek kaşığı kadar salça
* Sıvıyağ
Yapılışı:
Şalgamlar soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır ve 2 ye bölünür.
Dolma içi hazırlamasında; kıyma, baharatlar, 1 yemek kaşığı salça, pirinç iyice yoğrulur. yarım daire şeklindeki şalgamların arasına konur ve geniş bir teflon tencereye dizilir. Daha sonra üzerine kalan salça 2 su bardağı suda karıştırılır ve yarım çay bardağı kadar sıvıyağ ve birazda tuz eklenip karıştırılır ve üzerlerine dökülür, kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder