Çikolatalı Baklava
* 1 paket hazır baklava hamuru (benim tercihim hastel marka olan)
* 2 paket margarin
* 2 su bardağı fındık içi (ya da ceviz)
Şerbeti için
* 3 yemek kaşığı kakao
* 6 su bardağı süt
* 3- 3,5 su bardağı şeker
* 1 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için
* Yaldızlı boncuk şekerleme
* Hazır çikolata sosu
Yapılışı;
Margarin eritilir ve devamlı ılık olmasına dikkat edilir.soğursa eğer ocakta tekrar ısıtalım biraz.... yufkalar teker teker yağlanır üzerine fındıkiçi serpilir ve oklavaya sarılıp büzülür ve tepsiye sırasıyla dizilir... fotograflar yapımında yardımcı olacaktır, önemli kısımları belirtmem gerekirse;
* margarin eritilip sürülürken yufkaların üzerine ılık olmalı devamlı
* bütün tepsi bittikten sonra üzerine margarin sürülür ve biraz bekletilir margarin donmuş olduğu zaman her parça 3 e bölünecek şekilde teker teker dilimlenir ve 190 derece fırında kızartılır.
Şerbeti hazırlanırken sütü bi tencereye alıp üzerine şekeri ve kakaoyu ilave edip normal şerbet gibi iyice kaynatırız ve üzerine limon suyumuzu ilave ederiz.
Baklavamızı ıslatma işlemine geldiğimizde ikisininde ılıkolmasına dikkat etmeliyiz. ıslattıktan sonra üzerini kapatmalı ve bir süre böyle soğumasını beklemeliyiz... iyice soğuduktan sonra süsleme işlemini yapıp servis edebiliriz.....
Afiyet olsun.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder