HINĞ (100 adet için)
Malzemeler
Hamuru için;
* 1 kg un
* 2 yumurta
* 1 tatalı kaşığı tuz
* Su
İçi için;
* 20 yumurta
* 1 litre süt
* 4 adet soğan
* 2 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı;
( Tarifin yapılış kısmında resimlere dikkat edelim.)
Hamurun yapılışı; Hamuru mantı hamuru kıvamında yapıyoruz resimdeki gibi naylonun içinde yarım saat dinlendiriyoruz..
daha sonra resimlerde göründüğü şekilde kesip yuvarlıyoruz ve sonra kesip naylonun arasına koyuyoruz kurumaması için . bütün hepsi aynı şekilde olduktan sonra tek tek ilk önde baş parmak yardımıyla hamuru çevirerek deliyoruz içini un ile doldurup merdane ile açıyoruz çok fazla bastırmıyoruz ve kesinlikte yavaş yavaş ve hamuru çevirerek kese boyutuna getiriyoruz daha sonra içindeki unu silkeleyip örtünün arasına koyup üzerini kapatıyoruz. hepsini yaptıktan sonra içini hazırlamaya geçiyoruz.
İç hazırlanışı;Soğanı robotta çekiyoruz tavay alıyoruz yağları ve salçayı da ekliyoruz pişiriyoruz. piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra bir tencereye alıyoruz içine sütü tuzu yumurtayı ve pulbiberle naneyide ilave edip karıştıyoruz iyice...
Haşlama; Sonra büyükçe bir tencereye su koyup kaynatıyoruz,kaynayınca tuz ilave ediyoruz ve hamurlarımızın içine hazırmadığımız içten koyup ağzını parmaklarımızla bastırarak kapatıp kaynayan suyun içine yavaşça bırakıyoruz, 10 - 15 tane attıktan sonra pişmesini bekliyoruz. daha sonra üste çıkmış ve içi katılaşmış olduğunda tepsiye alıp servise sunuyoruz. kesinlikle sıcak yenmesi gerekir.
Baya meşakkatli bir yemek olmakla beraber çooooook lezzetlidir.
(Annecimle beraber yaptık...)
Afiyet olsun.....
Ellerine sağlık. Çok değişik bişey vallahi hayal dahi edemedim. Nerenin yemeyidir bu çok merak ettim.
YanıtlaSilteşekkürler...Erzurum Pasinler ovası tarafına ait bir yemek. mutlaka tadılması gereken farklı bir lezzet...
SilHiç bilmediğim bir tarif nefis olmuş yapımı adım adım fotoğraflaman da büyük kolaylık harika görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler. :)
Sil11. izleyicin olarak merhaba. Blogunu çok beğendim. bende beklerim sevgiler
YanıtlaSilmerhaba, teşekkürler..
Sillezzetler paylaştıkça çoğalsın.
sevgiler
Ay bu ne böyleee..Gözlerim fırladı yerinden bu nasıl bir şeydir.Mutlaka bir gün denemeliyim.Çok ilginç.Paylaştığınız için teşekkürler.
YanıtlaSilyorumlarınız için ben teşekkür ederim, sayfama hoşgeldiniz.. denemenizi tavsiye ederim,ilginç olduğu kadar lezzeti de ayrı bir damak tadı verir...
Sil