Gılıko
Malzemeler
* 2 su bardağı ince bulgur
* Sıcak su
* Yarım çay bardağı un
* Tuz
Üzerine
* Yoğurt
* Salça
* Sıvıyağ
Yapılışı
Bulgur bir kabın içine konur ve üzerine sıcak su ilave edilip kısır yapımında olduğu gibi üzeri kapatılır ve şişmesi sağlanır, daha sonra un ve tuz ilave edilip resimde görüldüğü şekilde elimizle tek tek yuvarlanır. ele yapışmasını önlemek ve daha iyi yuvarlamak için bir kabın içine biraz su koyup arada parmaklarımızı o suya batırıp elimizi ıslatalım.... yuvarlama işi bittikten sonra makarna haşlar gibi haşlanır. yalnız. kaynayan suya atıldıktan sonra hafifçe karıştırılır parçalanmasın. daha sonra yoğurt ve salçalı yağla servis edilir..
Afiyet olsun.......
hic duymadim ilginc :-))
YanıtlaSilafiyet olsun canim...
Teşekkürler :) denemeni tavsiye ederim__
Sil